Saha satış yapan işletmeler için saha aktivitelerinin etkinliği ve kalitesi hiç şüphesiz ki çok önemlidir. Tüm stratejiler, ciro hedefleri ve bu gibi planlamalar saha ekiplerinin göstermiş olduğu faaliyetler doğrultusunda hazırlanıyor. Birçok uzman, ciro hedefinin satış aktivitelerine göre oluşturulmasını eksik ya da yanlış buluyor. Çünkü kota bazlı çalışan saha satış personelleri için en önemli öncelik her zaman kotalarını doldurmak oluyor. Böyle bir durumda da satış personeli için müşteriyi memnun etmek genellikle ikinci planda kalabiliyor. Bu da müşterinin, alışveriş yaptığı işletmeye olan sadakatini olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Saha satış personellerinin motivasyonunu arttırmak ya da ekibi doğru kişilerden oluşturmak, hem saha aktivitelerinin kalitesini arttırır hem de ciro hedeflerine ulaşım daha kolay olur. Bir satış personelinin tek önceliğine ciro hedefi koyulursa, kotasına ulaşan personel yeni veya potansiyel müşterilerine daha kaliteli hizmetler verme konusunda çekimser kalabilir. Tüm bunlar, saha satış için sunulan kaynakların yetersiz ve yanlış kullanıma yol açabilir.

Saha Satış Faaliyetlerindeki Verim Nasıl Arttırılır?

Saha satış personelleri için belirlenen kotaların gerçekçi ve ulaşılabilir olmasına özen gösterilmelidir. Böylelikle satış personelleri için bu kotalara ulaşmak çok daha kolay olacağı için, bu esnada gösterdiği performans ve motivasyon da çok daha fazla olacaktır.

Ciro hedefi olan işletmeler için saha satış ekiplerini kontrol etmek ve saha aktivitelerini takip etmek son derece önemlidir. Bu doğrultuda, etkin ve kaliteli bir saha satış programı kullanmak çok daha avantajlı olacaktır. Kaliteli bir saha satış programı aracılığı ile personellerinizi sahadayken harita üzerinden kontrol edebilir, müşteri ziyaretlerinin yapılıp yapılmadığını görüntüleyebilir ve üstelik müşterilerle geçirilen zamanları takip edebilirsiniz. Kullanılan bu saha satış programları, yalnızca işverenler için değil aynı zamanda saha personelleri açısından da büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Sahadayken hızlı bir şekilde sipariş alabilirken aynı zamanda tahsilat ve ödemeler de hızlı bir şekilde sisteme kaydedilebilir. Saha ile merkez ofis arasında kurulan bu dijital köprü sayesinde işlemler hız kazanırken, saha personelleri vakitlerini çok daha verimli bir şekilde kullanabilme imkânına sahip olabilmektedir.

Projelerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin