Teknolojinin her geçen gün daha da ilerlemesi ile birlikte artık hem sosyal hem de iş hayatımızda birbirinden farklı değişiklikler meydana gelmeye başladı. Yapılan birçok araştırma, geçtiğimiz yıl internet üzerinden yapılan işlemlerin yaklaşık %80 gibi bir kısmının mobil teknolojiler aracılığı ile gerçekleştiğini ortaya çıkarmıştır. Kısacası teknolojinin gelişmesi, aynı zamanda mobil teknolojiye olan ilgi ve ihtiyacın da artmasına sebep olmaktadır. İş hayatından bahsetmişken, mobil teknoloji ile saha satış arasında da azımsanamayacak bir ilişki olduğundan bahsedilebilir. Peki, bu iki kavram arasındaki ilişki nedir? Mobil teknoloji, saha satış sürecini nasıl etkiledi? Gelin, yanıtlarına birlikte bakalım.

Mobil Teknoloji ile Saha Satış Faaliyetlerinde Neler Değişti?

Masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlar, ilk çıktığı zamanlarda büyük bir ilgi odağı olmakla beraber teknolojiye adım atılmasında öncü olan cihazlardı. Fakat kişilerin beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda teknoloji giderek evrildi ve eski zamanların popüler cihazlarında da bir dönüşüm meydana getirdi. Mobil teknolojiler, hem sosyal hem de iş hayatında en çok kullanılan teknolojilerden biri olmayı başardı. Mobil teknoloji, özellikle sahada faaliyet gösteren işletmelerin daha esnek ve pratik bir çalışma düzenine sahip olmasını sağladı. Bu nedenle de son zamanlarda saha satış personelleri tarafından mobil teknoloji çok daha yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı.

Saha satış ekipleri için özel olarak tasarlanan yazılımlar, mobil teknolojiler ile entegre olarak büyük kolaylıklar sağladı. Böylelikle saha satış personelleri, çok daha hafif ve kolay bir kullanıma sahip olan bu cihazlar ile işlemlerini çok daha hızlı bir şekilde yapabilme imkânına sahip oldu. Tek bir tuşla çok sayıda işlemi yapabilen bu yazılımlar, müşteriler ile olan ilişkilerin de güçlenmesine sebep oldu. Müşteri ziyaretlerinde yaşanan bu hız, karşılıklı olarak zamandan tasarruf edilmesine olanak sağladı. Tüm bunların yanı sıra merkez ofisteki yetkililer de, mobil teknolojileri kullanan personellerini çok daha kolay ve güvenilir bir şekilde takip edebilme imkânına sahip oldu. Böylelikle ay sonundaki satış rakamlarında bir artış görülürken, müşterilerin memnuniyetleri de en yüksek seviyelerdedir. Tüm bunlar, saha satışı yapan işletmelerin mobil teknoloji ile entegre olabilen saha satış yazılımlarına olan ilgisini de arttırmaya devam ediyor.

Projelerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin