Saha Satış Programı Nedir?

Satış- pazarlama, hangi sektörde hizmet verirseniz verin iş hayatının bel kemiği konumundadır. Saha satış ekibinin sahadaki işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmesi ve bu ekipten yüksek oranda verim alınabilmesi, şirketin devamlılığı açısından son derece mühim bir konudur. Saha satış ekiplerinin etkin çalışmasına ve bu ekiplerin faaliyetlerini kontrol etmek isteyen yöneticilere hitaben çok sayıda saha satış programı geliştirilmiştir.

Saha satış çözümleri, merkez ofisin saha satış ekipleri ile entegre olarak çalışabilmelerini sağlayan yazılımlardır. Merkezdeki yetkililer ile sahada faaliyetlerini sürdüren personeller arasında bir köprü görevi gören bu çözümler, firmaların satış-pazarlama operasyonlarının sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor.

Özetle saha satış programları, müşterilerden alınan siparişlerin kaydedilmesi, irsaliye ve faturaların hızlı bir şekilde düzenlenmesi, depo bilgilerinin saha elemanları ile anlık olarak paylaşılabilmesi ve satış ile ilgili tüm bu işlemlerin sistematik bir şekilde yapılmasını sağlayan otomasyon sistemleridir.

Saha satış programları sayesinde, satış personellerin işlem esnasında kâğıt, kalem ve bu gibi materyaller kullanmasına gerek kalmamaktadır. Windows ya da Android tabanlı el terminalleri sayesinde tüm işlemler hızlı bir şekilde yapılabilirken aynı zamanda gerekli tüm veriler merkezden anlık olarak alınabilmektedir.

Saha Satış Programı Kullanmanın Avantajları

Satış konusunda başarılı olabilmek için firmanızda sıcak satış, soğuk satış ya da karma satış yöntemlerinden hangisini kullandığınızın fark etmediği tek bir ortak nokta vardır; etkin bir organizasyon planı ve motivasyonu tam olan bir satış ekibine sahip olmak!

Saha satış programı, etkin bir organizasyon planı yapmanızı sağlayacak ve saha satış ekibinizin motivasyonunu arttıracak aşağıdaki avantajlara sahiptir;

  • Saha satış yazılımları sayesinde, satış ekibinizin yapacağı tüm müşteri ziyaretlerini planlayabilir ve tüm bu ziyaretleri yakinen takip edebilirsiniz. Üstelik mevcut müşterilerinizi ya da potansiyel müşterilerinizi etkin bir şekilde yönetebilirsiniz.
  • Merkeze bağlı farklı firmalarınızın ya da bayilerinizin dağıtım planlarını tek bir panelden kontrol etmek ister misiniz? Saha satış yazılımı tam da bu gibi isteklerinizi yerine getiren bir çözümdür. Saha satış programı içerisine bayiniz ile ilgili gerekli tanımlamaları yapabilir ve bu tanımlamalar dışında yapılacak tüm işlemlerin önüne geçebilirsiniz.
  • Kullanılan ERP programı ile entegre olarak çalışan bu yazılımlar sayesinde, ERP programı içerisinde tanımlı olan kampanyaları ya da indirimleri sahada otomatik olarak uygulayabilirsiniz.
  • Saha satış programları içerisinde yer alan ürünlere uygun resimleri atayabilir ve böylelikle ürünlerinizi sahada müşterilerinize resimli katalog hâlinde sunabilirsiniz.
  • Sahada faaliyet gösteren personellerin takibi her zaman oldukça zordur. Mesai saatleri içerisinde işini yapıyor mu? Ya da müşteri ziyaretleri ile ilgili aldığı notlar doğru mu? Gibi çok sayıda soru yöneticiler tarafından sıklıkla yöneltilir. Saha satış programı ile birlikte personellerin rut planlarını kontrol edebilir, ziyaret ile ilgili detaylı bilgileri görüntüleyebilir ve ziyaret edilen müşterileri anlık olarak görebilirsiniz.  
  • Mevcut müşterileriniz ile ilgili risk limitleri oluşturabilir ve yapılan işlemlerde bu risk limiti doğrultusunda herhangi bir olumsuz durumla karşı karşıya kalmazsınız.

Projelerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin