Soğuk Satış Nedir?

Soğuk satış yöntemi, müşterinin siparişi üzerine satış yapma temeline dayanan bir satış türüdür. Saha satış elemanı, mevcut ya da potansiyel müşterilerini ziyaret eder ve bu ziyaretler esnasında gerekli siparişleri toplar. Toplanan siparişler ilgili birimlere iletilir ve müşterilerin siparişleri en yakın zamanda kendilerine gönderilir. Soğuk satışların temelinde sipariş usulü teslimat olduğundan dolayı, satış sırasında herhangi bir sorun yaşanmaz.

Soğuk Satış Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Potansiyel ve mevcut müşterilere yapılan düzenli rut planları ile birlikte müşterilerden siparişler toplanır. Soğuk satışın en önemli özelliği, müşteri ziyaretleri esnasında anında satış ya da teslimatın yapılmamasıdır. Saha satış elemanlarının, sahada iken etkili bir satış yapabilmek için günümüzde çok sayıda saha satış programı bulunmaktadır. Bu programlar, hızlı bir şekilde sipariş alınmasını sağlarken aynı zamanda sahada yapılan tüm işlemlerin merkezle koordineli bir şekilde çalışmasını sağlar. Saha satış programları kullanmanın avantajları ise en genel ifade ile şu şekildedir;

  • Saha satış programları kullanarak en doğru satış stratejisi oluşturulabilmekte ve tüm müşteriler ile ilgili detaylı bilgiler toplanabilmektedir.
  • Sahada iken anlık stok takibi yapılabilmektedir.
  • Plasiyerlerin her daim takip edilebilmesi sağlanmakta ve böylelikle kurumsal satış pazarlama teknikleri uygulanabilmektedir.
  • Mobil yazıcılar ile birlikte kullanılabilen bu programlar sayesinde sahada fiş, fatura ve makbuz oluşturulabilir ve anında çıktısı alınabilir.
  • Malın ne zaman müşteriye teslim edildiği ve teslim edildiğine dair tüm bilgiler detaylı olarak görüntülenebilmektedir.
  • Araçta muhasebe yapabilme olağanı sunan saha satış programları sayesinde, firmanın kullandığı ERP sistemi ile entegre olarak gerekli tüm bilgilere anında ulaşabilme imkânı sunar.

Alınan siparişlerin zamanında sisteme girilmesi, müşterinin doğru bir şekilde bilgilendirilmesi ve yapılan tüm işlemlerin etkin bir şekilde raporlanması düşünüldüğünden daha zor ve karmaşıktır. Bu gibi problemleri ortadan kaldıran ve firmaların soğuk satıştaki performanslarını olabildiğince arttıran çok sayıda saha satış programı bulunmaktadır. Siz de saha satış programı kullanarak başta soğuk satışlarınız olmak üzere hem sıcak hem de karma satış performansınızı arttırabilir ve işlemlerinizi kontrol altında tutabilmenin rahatlığını yaşayabilirsiniz.

Projelerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin