Depo Stok Takibi Nasıl Yapılır?

Stok takibi, bir firmanın tüm birimlerini kapsayan ve firmanın iş ilerleyişinde son derece büyük bir öneme sahip olan bir konudur. Çünkü stok takibi yapılarak veriler hem geçmiş ve gelecek odaklı olarak değerlendirilebilir hem de firmanın iş sürdürülebilirliği için var olan stok miktarı hakkında bilgiler elde edilebilir. Özellikle de depo stok takibi yapılabilmesi, başta işletmenin kendi düzeninin sağlayabilmesini ifade eder. Akış düzeni sorunsuz bir şekilde sağlandığında, işletmenin diğer tüm süreçleri de başarılı bir şekilde ilerleyecektir. Depo stok takibi sayesinde, özellikle saha satış elemanları depodaki stok bilgisini anlık olarak öğrenebilir, firma içerisinde planlı bir çalışma sağlanabilir ve müşteri memnuniyeti en yüksek seviyede tutulabilir.

İşletmeler için birbirinden farklı satış pazarlama stratejisi mevcuttur. Fakat stok takibi yapılmadan başka bir ifadeyle stok kaynaklı sorunlar yaşandığında hangi strateji izleniyor olursa olsun sonuç hüsran olacaktır. Bu nedenle depo stok takibinin profesyonel ve organizasyonlu bir şekilde yapılması son derece büyük bir öneme sahiptir.

Depo Stok Takibi Yapmanın En Kolay Yolu!

Günümüz iş dünyasında hız oldukça önemlidir. Müşterilere hızlı cevap verebilmek, kriz anlarında çabuk çözüm üretebilmek, iş akışını devamlı ve hızlı bir biçimde sağlayabilmek büyük önem taşır. Depo stok takibi yapılırken de bu hıza uygun hareket edilmelidir. Özellikle de saha satış ekipleri için anlık olarak stok bilgisi almak, satış işlemlerinin en önemli aşamasıdır. Stok bilgisine sahip olmayan saha satış ekibi, stokta olmayan bir ürünün siparişini aldığında, o ürünü temin edene kadar ki süreçte müşterisinden şikâyet alabilir ya da müşterisini kaybedebilir. Dijital bir çağda yaşadığımız aşikâr olduğundan dolayı, depo stok takibinde kullanmak için çok sayıda profesyonel yazılım geliştirilmektedir.

Firmalar stok takip bölümü özelliğine haiz olan muhasebe programlarından faydalanabilirler. Bunun dışında sadece stok takip için özel olan yazılımlara yatırım yaparak da işletmelerini ileriye taşıyabilirler. Depo stok takibi kapsamında kullanılan depo yönetim sistemi yazılımları, satın almadan üretime, satıştan dağıtıma kadar pek çok iş sürecini bünyesinde barındırır. Depo hareketleri için barkod sistemleri ve el terminalleri gibi yüksek fonksiyonlu çözümleri mevcuttur. Geliştirilmiş olan bu fonksiyonlar depoda stok takibinin yapılabilmesi için gerekli olan her şeyi sunarlar. Bu sayede süreç hızlı bir şekilde ilerler ve ürünün kabul edilmesinden sevk edilmesine ya da üretilmesine kadar olan tüm stok yönetimi birkaç kolay işlemle halledilmiş olur.

Projelerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin