Teknolojinin büyük bir hızla yayılmasıyla birlikte artık sektörlerin ihtiyaçlarında da köklü değişiklikler meydana geliyor. Saha satış sistemleri de, müşterilerin beklentileri ve sahadaki personelin işini daha kontrollü bir şekilde yapabilmesi amacıyla geliştirilen sistemlerdir. Özelikle satış odaklı olan işletmeler, sahada müşterileriyle artık çok daha yakından temas kurmak istemeye başladı. Bu nedenle de sektörel olarak saha satışına olan ihtiyaç da yukarı eğimli bir grafik oluşturmaya başladı.

Peki, en çok hangi sektörler saha satış sistemine ihtiyaç duyuyor? Derseniz, aslında satış odaklı tüm firmalar için bu sistemlerin büyük bir ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Fakat çiçekçiler, ilaç firmaları, tekstil firmaları ve gıda firmaları gibi daha spesifik sektörlerin bu gibi sistemlere çok daha ihtiyaç duyduğunu belirtebiliriz. Çünkü bu gibi sektörler, sahada direkt olarak müşteriler ile temas hâlindedir ve bu nedenle de sahadaki her bir satışın ve siparişin sisteme anında işlenebilmesi gerekir.

Saha Satış Sistemleri Kullanmanın Sahada Sağladığı Avantajlar

Sahada iken müşteriye yapılan çiçek teslimatları sırasında anında fatura oluşturabilmek, müşteri ziyaretleri esnasında müşteriden gelen çiçek siparişlerini sisteme girmek ve bu sırada anlık olarak stok kontrolü yapabilmek oldukça önemlidir. Bu durum yine ilaç, gıda ve tekstil firmaları için de geçerlidir. Saha ile merkez arasındaki köprünün sağlamlığı ve dinamik yapısı, saha satış sistemleri ile oldukça başarılı bir şekilde sağlanabilmektedir. Bu nedenle de yukarıda saydığımız sektörler başta olmak üzere, satış odaklı olan tüm perakende ve toptan satış yapan firmalar için saha satış sistemleri kullanılmak oldukça pratiktir.

Saha satış sistemleri, yalnızca sahadaki personelin işini kolaylaştırmakla kalmaz. Merkez ofisteki diğer tüm departmanlar ve yetkililer de, sahada yapılan işlemleri anlık olarak görüntüleyebilir. Bu sayede işletme içerisinde oluşan kusursuz iletişim ile birlikte satış rakamları sürekli olarak pozitif eğilimde olmaktadır. Yapılan tüm işlemler sonrasında ayrıntılı raporlama alabilmek ve gerekli analizleri yapabilmek de, satış yapan işletmeler için oldukça önemlidir. Saha satış sistemleriyle birlikte anında ayrıntılı raporlar alınabilmekte ve satıştaki bir sonraki adımların planlanması çok daha kolay ve başarılı bir şekilde yapılabilmektedir.

Projelerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin