Saha Satış Programı Kullanmanın 5 Faydası

Satış yapmak, bir firmanın en önemli gelir kaynaklarından biridir. Hem küçük hem de orta ölçekli firmalar, satış rakamlarını arttırabilmek için farklı aksiyonlar denemeye devam etmektedir. Satışlarını sahada yapan ve ister sıcak ister soğuk isterse de karma satış yöntemini kullanan firmalar için ise tüm sürecin profesyonel bir şekilde organize edilmesi gerekmektedir. Saha satış programı, firmaların saha ile merkez ofis arasındaki köprü görevini üstlendiğinden dolayı en önemli ve etkili satış stratejisi olarak kabul görmektedir.

Saha satış programları, teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık en komplike işlemlerin bile hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır. Saha satış personeli, bu programlar aracılığı ile müşteri ziyaretlerini planlı bir şekilde yapabilirken bu ziyaretler esnasında gerçekleştirilen tüm işlemleri de anında sisteme kaydedebilmektedir. Sahada yapılan her bir işlemin anında sisteme işlenebilmesi, merkez ofiste bulunan yetkililerin de bu işlemleri anında görüntüleyebilme imkânını sağlamaktadır. Böylelikle sahadaki tüm sipariş, satış, tahsilat, ödeme ve diğer işlemlerdeki koordinasyon başarılı bir şekilde sağlanmaktadır.

Saha satış programı kullanmanın firmalar için birbirinden farklı faydası bulunmaktadır. Bu programların firmalara sağladığı en genel 5 fayda ise şu şekildedir;

Ziyaretçi Takibi ve Sayısal Harita Desteği

Müşteriler ile yapılacak olan ziyaretlerin planlanması ve bu ziyaretlerin harita üzerinden anlık olarak takip edilmesi, özellikle de yetkililer için son derece önemlidir. Saha satış programları ile anlık olarak ziyaretçi takibi yapılabilmekte ve bu işlemler ile ilgili ziyaret analizleri yapılabilmektedir.

Saha Satış Programı ile Tahsilat Takibi

Yapılan satışlar sonrasında yaklaşan veya ödemesi gecikmiş olan tahsilatlar, saha satış programları ile oldukça etkin bir şekilde takip edilebilmektedir. Ayrıca tahsilat takibinin yanı sıra bu işlemler ile ilgili ayrıntılı raporlar da alınabilmektedir.

Malzeme Resim ve Kampanya Desteği

Kaliteli bir saha satış programı aracılığı ile sahadayken müşterilere ürünler ile ilgili resimli katalog sunabilmek ve bu ürünler üzerine kampanya uygulayabilmek satışları arttırma konusunda oldukça etkilidir. Malzeme resim desteği ile birlikte müşterilere ürün ile ilgili görsel argümanlar sunulabilmekte ve LOGO çözümlerine entegre edilmiş olan bir kampanya anında uygulanarak müşteri memnuniyeti sağlanabilmektedir.

Saha Satış Programı ile Detaylı Raporlama İmkânı

Sahada yapılan tüm işlemlerin kayıt altına alınmasının yanı sıra başarılı bir şekilde analizler yapabilmek ve yapılan işlemlerin raporunu alabilmek düşünüldüğünden çok daha önemlidir. Saha satış programları aracılığı ile sahada uygulanan her bir işlem için ayrıntılı ve 3 boyutlu grafiklerle zengin bir rapor sunmak mümkündür.

Online Mesajlaşma ve Bildirim Desteği

Saha satış programları aracılığı ile sistemde kayıtlı olan kullanıcılar arasında hızlı bir şekilde iletişim kurulabilmekte ve yapılan tüm işlemlerle ilgili bildirim alıp gönderilebilmektedir. Bu sayede herhangi bir iletişim kopukluğu yaşanmazken yapılması gereken işlemlerde bir aksama söz konusu olmamaktadır.

Projelerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin