Saha Satış Programı ve Sektör İhtiyaçları

Verimlilik, her işletmenin üzerinde durduğu en önemli kavramdır. Kârlılıktan satış oranını arttırmaya ve işletme içindeki motivasyona kadar akla gelebilecek hemen her konu ile yakından ilgili olan verimlilik, aslında bir kavramdan çok daha fazlasıdır. Satış odaklı işletmeler, satış sorumlusu personellerinin verimliliğini ve motivasyonunu arttırabilmek için çeşitli aksiyonlar içerisine girmektedir. Hemen her sektörde saha satış personelleri bulunmakta olup, bu personeller tarafından işlemlerin kayıt altına alınabilmesi için çeşitli materyaller kullanılmaktadır. Bu kapsamda en çok yöneltilen soru ise, saha satış programları hangi sektörler için uygundur? Sorusudur. Gelin, hem bu sorunun yanıtına hem de saha satış programı ve sektör ihtiyaçlarına birlikte bakalım.

Perakende Sektörü

Perakende sektörü, ülkemizdeki firmalar baz alındığında en kapsamlı sektörlerden biridir. Bu sektörlerde hizmet veren firmalar için müşterilere ulaşmak ve müşteri bilgilerinin düzenli olarak kaydedilmesi son derece önemlidir. Saha satış programı ve sektör analizi yapıldığında, bu gibi programların en çok perakende sektöründe hizmet veren firmalar tarafından sıklıkla kullanıldığı görülmektedir.

Finans Sektörü

Saha satış programı konusunda belki de en çok ihtiyaç duyan sektörlerden biri de finans sektörüdür. Çünkü bu sektörde hizmet veren firmaların, düşünülenden çok daha fazla verisi bulunmaktadır. Tüm bu verilerin sistematik bir şekilde sistemde tutulması ve gün sonunda ayrıntılı raporlar alınabilmesi, kaliteli bir saha satış programı ile yapılabilmektedir.

Toptan Satış Sektörü

Toptan satış sektöründe hizmet veren firmalar için anlık stok durumunu öğrenme, hızlı stok hareketi ve bu gibi stok işlemleri oldukça sık bir şekilde yapılmaktadır. Sahadayken anlık olarak stok bilgilerine ulaşmak isteyen tüm firmalar ve saha satış personelleri, saha satış programları ile işlemlerini olabildiğince kolay bir şekilde yapabilmektedir.

Sağlık Sektörü

Sahada en çok hizmet veren sektörlerden biri de sağlık sektörüdür. Binlerce kalem ürüne sahip olan bu sektördeki firmalar için ayrıntılı ürün bilgisi, haritadan canlı plasiyer kontrolü ve plasiyerin sahadayken anlık olarak stokları kontrol edebilmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle saha satış programı ve sektör ilişkisi göz önünde bulunduğunda, sağlık sektörünün saha satış programlarını kullanma oranı oldukça fazla olduğu görülmektedir.

Yukarıda sayılan sektörlerin yanı sıra daha birçok sektörde de saha satış programlarına olan ihtiyaç günden güne artmaya devam etmektedir. Otoroute saha satış programı, bu kapsamda firmalara eksiksiz ve kesintisiz bir şekilde hizmet vermektedir. Otoroute, merkez ofis ile sahadaki personeller arasında bir köprü görevi görmekte ve tüm işlemlerin kolay bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır.

Projelerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin