Saha Satış Sistemi Hangi Sektörler İçin Uygundur?

Günümüzde gelişen teknoloji ve bu teknolojinin sektörlere olumlu bir şekilde yansıması sonucunda satışın da pek çok yeni hali ortaya çıkmıştır. Bunlardan biri de saha satışı yapılabilmesini sağlayan sistemlerdir. Saha satış sistemi sayesinde, sahada aktif bir şekilde ve el terminalleri yardımıyla satış yapılabilir. Kısacası saha satış sistemi, satışın mobil halidir. Bu sistem sayesinde siparişler toplanabilir, ilgili siparişlerin irsaliye ve faturaları kesilebilir, depo kontrolü ve sevkiyat gibi tüm süreçler anlık olarak yürütülebilir.

 

Saha Satış İle Müşteri Ziyaretleri

Saha satış sistemleri sayesinde müşteriye belli düzende ziyaretler yapılır ve müşterinin istediği ürün anında teslim edilebilir. Aynı zamanda bu sistem sayesinde soğuk satış yani siparişlerin toplanması işlemi de başarılı bir şekilde sağlanır. Firmalar dilerlerse ayrı ayrı iki durum için dilerlerse de her iki durum bir arada bu sistemi kullanabilirler. Her durumda maliyet azaltıcı olan ve pek çok süreci tek bir merkezde toplayabilen bir sistemdir.

Saha Satış Sisteminden Faydalanabilecek Sektörler

Saha satış sistemleri, hem toptan hem de perakende olarak satış yapan firmalar için kullanılabilen bir sistemdir. Özellikle sahada müşteri ziyareti yapan işletmeler için oldukça uygundur. Esnek yapısı ve anlık olarak pek çok süreci yönetebilen yapısı sayesinde pek çok sektör bu sistemden faydalanır. Gıda, temizlik ya da ilaç sektörleri için son derece uygundur. Çünkü bu tarz sektörlerde saha içinde anlık bilgi gerekir. Saha satış sistemleri de istenen bilgileri anlık olarak sunabilir.

Her Sektörde Kullanılabilen Saha Satış Sistemi

Saha satış sistemi genel yapısı sektör farkı gözetilmeden oluşturulmuştur. Esnek yapısı sayesinde her sektörde rahatlıkla kullanılabilir. Sistemde ziyaret, sipariş, tahsilat gibi pek çok aktivite yer alır ve bu donanımlı yapısı sistemin her sektöre hitap etmesini sağlar. Sahada satış yapan firmalar mutlaka saha satış sisteminden yararlanmalıdırlar. Ürünler ve sunulan hizmetler değişebilir. Ancak saha satış sisteminin genel yapısı müşteri ve çözüm odaklıdır. Bu nedenle her sektöre maliyet avantajı, itibar ve hız kazandırır. Saha satış sistemleri sayesinde gerekli kontroller ve raporlamalar da rahatlıkla yapılabilir. Hız ve teknoloji çağında rekabet edebilmek için gerekli olan her şey bu sistemde fazlasıyla mevcuttur.

Projelerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin