Stok Takip Programı Ne İşe Yarar?

Firmalar satış yapmak, üretimde kullanmak ya da hizmette kullanmak için ham maddeye, malzemeye, mamule, yan mamule ve buna benzer varlıklara ihtiyaç duyarlar. Tüm bu işleme giren varlıklar firmaların stokunu oluştururlar. Firmalar için stok takibinin yapılabiliyor olması oldukça önemlidir. Çünkü stoklar gerek üretilerek gerekse de tedarik edilerek müşteriye sunulmadan ya da firma tarafından kullanılmadan evvel bekletilen ürünlerdir ve firmaların tüm sürecinde aktif olarak rol oynarlar. Stok takibinin yapılması diğer süreçlerin doğru bir şekilde işleyebilmesi için önemlidir. Stok takip programı ise, firmaların stabil bir düzeyde stok yönetimi yapabilmesi amacı ile geliştirilmiştir.

Stok Takibine Neden İhtiyaç Duyulur?

Stoklar firmaların karlılığı için gerekli olan temel yapı taşlarını oluştururlar. Ancak bununla beraber stok maliyeti durumu ortaya çıkar. İşte stok takibi yapılarak hem satış esnasında tüm bilgiler elde edilmiş olacağından dolayı karlılıkta istenen seviyeye ulaşılır hem de en ideal stoklama seviyesi tespit edilebilerek stok maliyetleri düşürülebilir. Firmalar stok takibi sayesinde müşterilerine ürün temini konusunda sorun yaşamazlar. Çünkü gerekli takip yapılabiliyor olduğundan dolayı sağlıklı bir tedarik süreci devreye girmiş olur. Aynı zamanda düzenli, hızlı ve düşük maliyete sahip bir tedarik sağlamak da takip yapılmasının başlıca amaçlarındandır.

Stok Takip Programı Ne İşe Yarar?

Firmalar stok takiplerini pek çok yolla yapabilirler. Günümüzde zaman çok önemlidir ve stok takibinin hızlı bir şekilde yapılabilmesi gerekir. Bu nedenle kâğıt, Excel veya buna benzer uygulamalar yerine stok takip programı devreye girer. Özel yazılımlarla oluşturulan bu programlar sayesinde firma stokları anlık olarak görülebilir. Ayrıca stoklar fatura, cari, gelir-gider, tahsilat ve raporlama ayaklarıyla da entegre bir şekilde ilerlerler. Bu sayede firmaların iş yükü büyük ölçüde rahatlar. Ürün stokları sağlıklı ve hızlı bir şekilde temin edilebilir. Anlık satışlarda, saha satışlarında veya tedarik amaçlı ihtiyaç duyulan her anda stok bilgisine hızlıca ulaşılabilir. Stok takip programı sayesinde hem satışlar hem de tedarik zinciri güvencededir. Müşteri taleplerine hızlı bir şekilde cevap verebilmek için mutlaka stok takip programından yararlanılmalıdır.

Projelerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin