Koronavirüs Saha Satış Çalışmalarını Nasıl Etkiledi?

Ülkemiz de dâhil olmak üzere tüm dünyayı esir alan Koronavirüs, hem sosyal hayatlarımız hem de iş hayatlarımızı derinden etkiledi. Tüm dünyada iş hayatını neredeyse durma noktasına getiren Koronavirüs, özellikle saha satış sistemlerini ciddi oranda aksattı. Saha satış faaliyeti gösteren işletmeler için oldukça olağandışı bir durum olan bu salgın ile birlikte işletmeler hızlı bir şekilde gerekli önlemleri almaya başladı. Gelin, koronavirüs saha satış çalışmalarını nasıl etkiledi? ve bu kapsamda hangi önlemler alındı? birlikte inceleyelim.

Saha satışta en önemli kural hiç şüphesiz ki müşteri ile kurulan iletişimin kusursuz olmasıdır. Yapılan müşteri ziyaretleri, müşterilerle birebir ilgilenmek ve bunun gibi müşterilerle kurulan tüm temaslar, satışların gerçekleşmesinde altın kurallardır. Koronavirüs ile birlikte herkesin evlerinde kalmak zorunda olması sonrasında sahada gerçekleştirilen tüm işlemler askıya alındı. Durum böyle olunca da saha satış odaklı olan işletmeler için müşteri ziyaretleri de farklı bir hâl aldı. Diğer tüm sektörler gibi saha satışı yapan işletmeler de işlerini evden yapmaya başladı ve böylelikle tüm müşteri ziyaretleri görüntülü konuşma odaklı olmaya başladı.

Saha Satış Personelleri Evden Nasıl Çalışıyor?

Bazı sektörler vardır ki, evden çalışmak söz konusu bile değildir. Fakat teknolojinin büyük bir hızla gelişmesi, tüm bu önyargıları ortadan kaldırdı. Covid19 gibi salgın durumlarında, hemen her sektörün gerekli alt yapı çalışmaları ile birlikte aslında evden de çalışabildiği görüldü. Saha satış personelleri de, sahada yaptıkları tüm ziyaretlerini yine planlı bir şekilde online olarak yapmaya başladı. Kullanılan saha satış programı üzerinden ziyaret planlamaları yapılarak, müşteri ziyaretleri ile ilgili gerekli notlar da yine personeller tarafından sisteme girilebilmeye devam ediyor. Böylelikle personeller kendi evlerinde olsa da, yetkililer bu programlar aracılığı ile yapılan tüm işlemleri her zamanki gibi kontrol edebiliyor.

Saha satış personellerinin yaptığı online müşteri ziyaretleri, müşteri notları ve yapıldıysa satışlara ait tüm bilgiler, yine personel ve yetkililerin yaptığı online toplantılar ile paylaşılabilmektedir. Böylelikle personeller evlerinden dahi çalışsa, işlemlerde hiçbir aksama meydana gelmez. Müşterilere yapılan telefon aramaları ve mail ile bilgilendirme rutinleri çok daha planlı ve sık yapılabilir. Başarılı işletmelerin en önemli yardımcısı olan saha satış programları, işlemlerin evden yapılması durumunda da yine büyük kolaylıklar sağlamaya devam ediyor.

Projelerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin