Saha satışı yapan işletmelerde hem yetkililer hem de plasiyerler için etkin bir rut planı oluşturmak düşünüldüğünden çok daha önemlidir. Çünkü saha satışında yapılan en büyük hatalar ve yaşanan zaman kayıpları, plansız bir şekilde gerçekleştirilen müşteri ziyaretlerinden kaynaklanır. Bu nedenle de saha satışı yapan işletmelerin saha faaliyetlerindeki verimi arttırabilmeleri için doğru bir rut planı oluşturmaları gerekmektedir.

Rut planı oluşturmak, saha satışında önemli olan fakat muhakkak takip edilmesi gereken bir durumdur. Saha satış personellerinin oluşturulan rut planına sadık kalması ve rut planı doğrultusunda işlerini yapmaları gerekir.

Rut Planı Hazırlama

Zaman yönetimi konusunda oluşabilecek tüm sorunların önüne geçmeyi başaran rut planı, iş verimliliğini de doğrudan arttırır. İyi bir rut planı hazırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;

  • Saha satış ekibinin, çalışma gücü ön planda tutularak bir gün içerisinde en fazla ziyaret edebilecekleri müşteri sayısını belirleyin.
  • Satış ekibinin müşteriye ulaşımını etkileyecek herhangi bir faktör (yol çalışması, hava durumu vs.) var ise, bu faktörlerden oluşabilecek zaman kayıplarını belirleyin.
  • Ziyaret edilmesi planlanan müşterilerin lokasyonlarını haritadan işaretleyerek, varsa gerekli notları da kaydederek toplam ortalama ziyaret süresini hesaplayabilirsiniz.
  • Rut planı oluştururken aynı bölgede bulunan müşterileri aynı günde ziyaret etmeye özen gösterilmesi, fazla müşteri ziyareti ve az zaman kaybı olarak sizlere avantaj sağlayacaktır.

Başarılı bir rut planı oluştururken tüm bu planlamanın kâğıt üzerinde ya da bilgisayar üzerinden yapılması, bir noktadan sonra ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Etkin bir rut planı oluşturabilmek ve bu planı takip edebilmek için bir saha satış programı kullanmak çok daha avantajlı olacaktır. Kullanılan saha satış programları tarafından sunulan online ve offline kullanım özellikleri, satış personelinin interneti çekmediği noktalarda bile işlem yapabilmesine olanak tanır. Ayrıca yapılan işlemlerin anlık olarak sisteme yansıması, merkez ofisteki yetkililerin de saha ekibini kontrol etmesi açısından oldukça önemlidir. Saha satış programı kullanarak, hem hızlı bir şekilde rut planı oluşturabilir hem de bu rut planlarının tüm ayrıntılarını tek bir tıkla yönetebilme imkânına sahip olabilirsiniz.

Projelerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin