Saha satış odaklı olarak çalışan işletmeler için personel seçimi son derece önemlidir. Şirketin misyon ve vizyonuna uygun bir şekilde oluşturulan satış tekniklerinin, sahada doğru ve etkili bir şekilde uygulamak saha satış personelinin en önemli görevidir. İşletmenizde hizmet veren bu personellerin doğru kişilerden oluşup oluşmadığını test etmek ise ancak uzun vadede mümkündür. Saha satış takımının doğru kişilerden oluştuğunu düşünüyorsunuz, fakat yine de satışlar istediğiniz gibi gitmiyorsa birtakım eksiklikler olabilir. Gelin, bu eksikliklerin neler olabileceğine birlikte bakalım.

Saha Satış Ekibinin Motivasyonu Nasıl Arttırılır?

Sıcak satış, soğuk satış ya da karma satış türlerinden hangisini yaptığınız fark etmeksizin verimliliğin en önemli unsuru, personellerin performansı ve motivasyonudur. Bir personel, verilen işi ancak gerekli motivasyonu sağlandığında etkin bir şekilde yapabilir. Bunun için ise, ekibinizi satış için motive etmeniz oldukça önemlidir. Personellerin, yetkilileri tarafından onaylanması ve destek görmesi performansını da doğrudan etkiler. Bu nedenle de özellikle büyük satışlarda ekibinizi prim, tatil, ayın elemanı ya da bu gibi jestler ile motive etmeniz oldukça etkili olacaktır.

Her işletme, en yüksek satış rakamlarına ulaşmak istese de bu istek doğrultusunda gerçeklerden bir hayli uzaklaşabiliyor. Gerçekleştirilmesi zor olan tüm hedefler, satış personellerinin motivasyonunu düşürdüğü gibi performansını da etkiler. Bu sebeple de, zorlu hedeflere ulaşabilmek için öncelikle gerçekleşmesi mümkün hedefler belirleyin. Bu hedefler eğer aylık olarak belirlendiyse, personelinizi ay sonu gelmeden yeniden motive etmeniz belirlenen hedefe ulaşması konusunda onu daha çok harekete geçirecektir.

Her işte olduğu gibi satış konusunda da eğitim almak son derece önemlidir. Düzenli olarak yapılan eğitimler, hem personelin daha bilinçli olmasını hem de yanlış giden bir şey varsa o yanlışın düzeltilmesini sağlar. Bu sebeple de düzenli olarak bir eğitim programı oluşturmanız, hem satış rakamları hem de saha satış ekibi açısından oldukça etkili olacaktır.

Tüm bunların yanı sıra, personelleriniz ile aranızda daima bir iletişimin olmasına özen göstermelisiniz. Herhangi bir sorun olduğunda personelleriniz bunu size rahatlıkla iletebilmelidir. Kendini güvende hisseden ve değer gören her personel, işine dört elle sarılır. Bu durum da satış rakamlarını arttırmada doğrudan etkili olur.

Projelerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin