Teknolojinin büyük bir hızla gelişmesi ile birlikte iş hayatında da köklü değişiklikler meydana gelmektedir. Sahada aktif bir şekilde satış yapmak, müşterisi ile birebir görüşmek isteyen firmaların vazgeçilmez satış türlerinden biridir. Teknoloji ile birlikte gelen değişiklikler, saha satış işlemlerinde de birbirinden farklı yeniliği beraberinde getirdi. Sahadayken müşteri ile kurulan iletişim, sipariş alma, satış yapma, ödeme ve tahsilat alma gibi işlemlerde kâğıt kalem gibi geleneksel materyallerin kullanılması ciddi zaman kaybına neden olmaktaydı. Fakat günümüz koşullarında geliştirilen çok sayıda saha satış programı ile birlikte saha satış personellerinin sahada geçirdiği süre artık çok daha verimli olmaya başlamıştır.

İşletmeler için hangi satış tekniği uygulanırsa uygulansın, ilk hedef satış rakamlarını düzenli olarak arttırmaktır. Bu nedenle de işletmelerin çalışma prensiplerine uygun olan farklı satış tipleri bulunmaktadır. Saha satış da, müşterileri ile sahada buluşmak isteyen ve tüm satışlarını saha satış teknikleri ile gerçekleştirmek isteyen işletmeler tarafından tercih edilmektedir. Teknolojinin bu denli gelişmeden önceki zamanlarda saha satış personelleri, sahada hizmet verirken oldukça büyük ve ağır el terminallerini kullanmak zorundaydı. Bu terminallerin ergonomik olmamasının yanı sıra aynı zamanda sürekli olarak arızalanması ise işlerin olabildiğince yavaşlamasına neden olmaktaydı. Bu gibi problemlerin giderilmesi ve teknolojinin de hızla ilerlemesi ile birlikte el terminalleri çok daha ergonomik ve teknolojik bir donanıma sahip olmaya başladı.

Teknolojinin gelişmesi ve yenilenmesi ile birlikte artık saha satış konusunda da birbirinden farklı yenilikler söz konusu olmaya başladı. Bu yenilikler, merkez ofisteki yetkililerin denetimini ve sahadaki personellerin de iş gücündeki kolaylığı da beraberinde getirdi. Sahada iken sipariş alma, satış yapma, fatura/ irsaliye düzenleme, ödeme ve tahsilat alma gibi tüm işlemler anında yapılabilmektedir. Üstelik kullanılan bu saha satış programları, yalnızca plasiyerlerin değil merkez ofisteki işlemlerin de daha sistematik bir şekilde ilerlemesine olanak tanımaktadır. Program içerisinde bulunan sayısal harita desteği, müşteri analizi ve ziyaretçi takibi özellikler sayesinde plasiyerlerin yaptığı tüm işlemleri merkez ofiste anlık olarak görüntüleyebilmek mümkündür. Böylelikle tüm işler çok daha kolay bir şekilde kontrol altına alınabilmektedir.

Projelerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin